Anemia

Niedawno okazało się, że pokrzywa zawiera najwięcej ze wszystkich roślin chlorofilu (zielonych ciałek), którego budowa jest…

Artretyzm

Ugotowane warzywa - jeszcze ciepłe posypać do smaku pieprzem ziołowym i zjeść. Odwar warzywny podzielić na…

Chore zatoki

Jest to stan zapalny zatok, często w wyniku infekcji kataralnej. Może być krótkotrwały lub przewlekły i…

Czy miód gryczany zwyczajnie śmierdzi … ?

Pośród wielu gatunków miodu, tylko nieliczne są w pełni przez nas rozpoznawalne. Wynika to z tego,…

Jak nie chorować

Leczenie wodą - Od najdawniejszych czasów wykorzystywano leczenie i terapeutyczne właściwości wody. Znano je w dawnych…

Kompleksowe wzmacnianie

W chłodniejsze dni nietrudno o infekcje i przeziębienia. Nadszedł właśnie najgorszy okres dla układu odpornościowego człowieka.…

Reumatyzm

Reumatyzm to ból stawów lub mięśni niespowodowany urazem czy też zakażeniem bakteryjnym, lecz nieznanym czynnikiem wewnętrznie…

Na suchy i mokry kaszel

Kaszel 2-3 suszone figi zalać szklanką mleka i zagotować. Pić szklankę ciepłego płynu dwa razy dziennie.…

Tajemnica bursztynu

O dobroczynnym oddziaływaniu bursztynu na ustrój można przekonać się osobiście. Faktem jest że w czasie grasującej…

Jesteś tym, co jesz

Zapewne wielu z nas uważa powyższe zdanie za oczywiste, równie wiele osób nie bierze go sobie…