Kiedy ciasto się uda

Ciasto kruche nie będzie zbyt twarde, gdy dokładnie i możliwie jak najszybciej usiekamy nożem mąkę z…

Warzywa, które leczą

Jednym z fenomenów przyrody jest bez wątpienia umiejętność samoleczenia. Od niepamiętnych czasów przyroda uczy nas, jak…

Leczenie wodą

Od najdawniejszych czasów wykorzystywano leczenie i terapeutyczne właściwości wody. Znano je w dawnych Indiach, Chinach i…

Trądzik pospolity

est to skłonność do bakteryjnego zakażenia mieszków włosowych, przeważnie gronkowcem złocistym, spowodowana czynnikami wewnętrznymi (np. zaburzeniami…

Cebula i czosnek

Cebula, podobnie jak czosnek, po ugotowaniu traci właściwości bakteriobójcze, zachowując inne korzystne działania. Hamuje zmiany miażdżycowe…

Zdrowe tłuszcze

Powszechnie przekonanie, że tłuszcze są złe, sprawiły, że coraz więcej osób zaczyna unikać tłuszczu. Wyniki diety…

Jak parzyć herbatę

Herbata zawiera znaczne ilości katechin, głównie epikatechinę, epigallokatechinę, galusan epikatechiny i galusan epigallokatechiny są to związki…

Na ratunek sercu

Wiele osób nie łączy swoich dolegliwości z ostrym niedokrwieniem mięśnia sercowego.

Kilka rad dla tych…

Pojawianie się bólów zamostkowych może być spowodowane niewielkim poziomem antyoksydantów, witaminy E, C, beta-karotenu oraz kwasów…